Veel mensen proberen via online datingsites in contact te komen met andere personen, in de hoop uiteindelijk de “ware” te vinden. Voor sommigen is het een uitdaging en voor anderen een avontuur. Er zijn ook personen, die vol goede moed deze stap maken na vele teleurstellingen te hebben meegemaakt. Het is dan alles behalve prettig om op gegeven moment, vooral wanneer er een klik lijkt te zijn, dat je dan tot de ontdekking komt dat je de hele tijd in contact bent met iemand, die in werkelijkheid niet bestaat of zich voordat als de persoon met wie je in contact bent, maar de persoon zelf niet is. Fake datingprofielen of fake personen kun je ook ontmoeten via online datingsites en deze kunnen voor heel wat problemen zorgen. Sommige mensen denken: “Ach dit overkomt mij niet”, maar wanneer de mensen erin geluisd zijn en tot over hun oren verliefd zijn, kan dit voor heel wat problemen zorgen. Sommigen voelen zich dan zeer ongelukkig, hebben liefdesverdriet en of weten niet hoe verder te gaan in het leven. Het is daarom van belang om ten alle tijden waakzaam te blijven. Hieronder 7 tips om nep profielen te herkennen:
1. Geen profielfoto: Het is aan te raden om niet te reageren op een profiel zonder foto. In de meeste gevallen is er een reden waarom de persoon zijn/ haar foto niet wilt tonen. Het kan zijn, dat de persoon al in een relatie zit of uit is op een avontuurtje. Mensen die daadwerkelijk opzoek zijn naar een date, plaatsen zeker een foto.
2. Neppe profielfoto’s: Profielfoto’s kunnen ook nep zijn. Sommige foto’s zijn te mooi om waar te zijn, vooral in dit soort gevallen is het van belang om zeer waakzaam te zijn. Ben je toch eenmaal in contact met de persoon, vraag de persoon dan ook om meerdere foto’s voor je te sturen, vooral actie foto’s waar je date duidelijk op te zien is.
3. Niet online buiten werktijden: Merk je dat je date tijdens werkuren alleen online is en nooit in de avonduren of in het weekend, dan heeft deze misschien een relatie, is deze alleen opzoek naar een avontuurtje of gaat het in dit geval om een fake profiel en dus ook een fake persoon.
4. Vragen naar je baan en financiële situatie: Indien je tijdens de eerste gesprekken al vragen moet beantwoorden over je baan en financiële situatie, dan is deze persoon waarschijnlijk eerder geïnteresseerd in je financiële situatie, dan in jou als date.
5. Vragen naar geld: Het is niet verstandig om over geld te praten tijdens het daten. Dit is vooral het geval wanneer de persoon begint te vragen naar geld, dan weet je zeker dat de persoon een oplichter is.
6. Twijfel: Observeer je date goed tijdens het chatten. Ga na of de persoon consequent is in zijn/ haar antwoorden. Dit kun je doen door vaker, maar verspreid en op verschillende momenten in een week dezelfde of soortgelijke vragen te stellen. Je kunt de naam van de persoon ook via Google opzoeken. In de meeste gevallen zal je een review tegenkomen van mensen, die opgelicht zijn geworden door de persoon met een soortgelijke profiel naam.
7. Telefonisch contact: Vraag op gegeven moment om telefonisch contact met je date te hebben. Merk je dat de persoon diverse argumenten weet te verzinnen om niet te bellen of gebeld te worden, dan weet je dat je wellicht met een oplichter te maken hebt.
Gelukkig zijn er ook fatsoenlijke en eerlijke online daters, die zo nu en dan het een en ander achter houden voor het goede, maar hier zal het dan ook bij blijven. Het is van belang om ten alle tijden alert te blijven en de 7 tips te gebruiken als er twijfels zijn. Krijg je twijfels, probeer hem of haar te ontmaskeren met een strikvraag of stuur aan op een telefoongesprek.
Als je online aan het daten bent, in een oprechte zoektocht naar een relatie, vraag je je misschien ...
Daten op zich is niet voor een ieder even gemakkelijk. Vooral een eerste date kan je zeer nerveus ma ...
De meeste mensen, die gebruik maken van de diensten van bijvoorbeeld een datingsite, denken, dat ze ...
Ben je pas in een relatie gestapt en zijn jullie super verliefd op elkaar? Wil je zoveel als mogelij ...